09 april, 2024

Het eerste Payflip round table event rond een ideale loonpolitiek: one for the books! ✨

Payflip 115

Op een (hoe kan het ook anders) regenachtige ochtend nodigden wij een select groepje partners uit bij Studio Morris in Aalst. Twintig van onze enthousiaste HR partners schoven eerst mee aan het heerlijke ontbijt. Al van bij het begin konden we duidelijk voelen dat de sfeer en energie goed zaten. Proven recipe for success: zet 20 mensen die gepassioneerd zijn over hun job samen en dat geeft vonken. ❤️‍🔥


Payflip 7 Payflip 36

Our very own Maura aan het woord over een ideale loonpolitiek 🚀

Maagjes gevuld en klaar voor een inspiratie sessie door onze eigenste CEO Maura Nachtergaele over hoe een logische loonpolitiek eruit zou kunnen en moeten zien, no-nonsense, en met veel concrete voorbeelden hoe de interne keuken er bij Payflip aan toe gaat. As you know, lopen wij bij Payflip niét op eieren als het over salarissen gaat. 💸

Enkele van de take-aways:

  • De trend van employee experience wint massaal aan belang binnen HR. Net zoals bedrijven jarenlang hebben geïnvesteerd in het optimaliseren van de klantbeleving om loyaliteit en tevredenheid te verhogen (customer experience), is het nu tijd om dezelfde aandacht en zorg te besteden aan de werknemers.

  • De ideale oplossing: een gecombineerd progression & salary framework. Driedubbele win: een duidelijk handleiding voor managers om hun op te baseren en verwachtingen te scheppen, objectieve standaarden om te meten of iemand klaar is voor promotie & helderheid, motivatie én consistentie bij het team.

Don't be too humble: deel dat pakket van extralegale voordelen in in inspirerende categorieën in plaats van een "droge" opsomming (bijvoorbeeld: wellbeing, mobility, L&D en flexible work benefits). Dit maakt je voorstel al heel wat interessanter en weerspiegelt ook de waarden en normen van je bedrijf.

Payflip 71

Tijd om zelf aan de slag te gaan 🔥

Er werden al heel wat interessante zaken genoteerd en iedereen was mee in het verhaal. Break-out time! 🔥 In verschillende groepjes staken we al die HR breinen samen om over verschillende topics te brainstormen en te horen hoe dat er aan toe gaat op andere plekken.

Drie vraagstukken later kwamen kwamen we tot de volgende bevindingen.👇🏼

  • Onderhandelingen, eigen aan loon - pro of contra? Als algemene conclusie hoorden wij dat er ruimte moet zijn voor input van de kandidaat maar eens het voorstel op tafel ligt het een take it or leave it is, en dus onderhandelen niet (altijd) aan de orde is, en zeker niet meer als een "test" wordt aanzien, wat vaak voor meer commerciële profielen wel het geval was.
  • Loontransparantie, pro of contra? Velen onder jullie waren zeker pro transparantie, maar volledige transparant zijn is in de praktijk nog niet zo eenvoudig: er is tijd nodig om het tij te doen keren, en voor een vorige generatie zou het ook niet altijd positief onthaald kunnen worden.
  • Hoe zou een flex plan eruit zien in jullie ideale wereld (indien je geen rekening moet houden met fiscale regels)? In alle break-out groepjes leefde vooral het topic: luister naar je werknemers, en stel een pakket samen dat best bij hen past. That being said, hoorde we toch veel creatieve budgetten tevoorschijn komen: een cultuurbudget, beauty budget (nageltjes done, anyone? 💅🏼) en zelfs een slaapbudget (we zijn onze nieuwe matras al aan 't bestellen 😴) - zo fijn om samen out of the box te denken. 

Perfecte afsluiter van de ochtend, we konden onze gasten met veel nieuwe salary insights de baan op sturen, en wij bleven geïnspireerd achter. Wie weet, binnenkort een nieuw budget in Payflip? 😉

Payflip 123 Payflip 124 2 Payflip 125

Payflip Partner worden? 👀

Wil jij een volgende keer ook meesmullen van pittige HR content? Wij hebben alvast grote plannen voor de toekomst en die werken we graag samen uit met onze partners. Geloof jij dat je als partner van Payflip je steentje kan bijdragen in flex reward land? Dan horen wij heel graag van jou! Stuur zeker een mailtje naar partners@payflip.be en voor we het weten zijn we samen aan het brainstormen over de volgende stappen! 💪🏼