Mobiliteitsbudget,
hét alternatief voor de bedrijfswagen.

De bedrijfswagen is al lang niet meer het paradepaardje van het loonpakket. Geef je werknemers de vrijheid om zelf hun mobiliteitsopties te kiezen. Zonder juridische of fiscale kopzorgen.

Bereken de impact van het mobiliteitsbudget

Mobiliteitsbudget, da's een win-win voor werkgever én werknemer. Maar je wil natuurlijk graag zicht op het volledige kostenplaatje - dat snappen we. En daar helpen we graag een handje bij, met deze handige TCO calculator template.

Mobiliteitsbudget, mobiliteitsvergoeding of mobiliteitsplan?

Het mobiliteitsbudget is een fiscale nieuwkomer sinds 2019 en wil de keuze voor milieuvriendelijke mobiliteit binnen een bedrijf aanmoedigen.

Werknemers en werkgevers die voor het mobiliteitsbudget kiezen, kunnen het volledige budget dat normaal door de werkgever zou worden besteed aan een bedrijfswagen spenderen aan fiscaal- en milieuvriendelijke alternatieven.

Voor jou als werkgever is de invoering van het mobiliteitsbudget een budgetneutrale operatie. En vooral ook een boost voor je loonpakket.

Meer weten?

Download het e-book over mobiliteitsbudget

Javygo Bs Amn BAZIMI unsplash

Drie pijlers van duurzame mobiliteit

Milieuvriendelijke bedrijfswagen

Werknemers kunnen hun budget spenderen aan een elektrische wagen of aan een milieuvriendelijke wagen die voldoet aan bepaalde normen. Het budget dat overblijft, kan de werknemer besteden in pijler twee of drie. 


Omdat veel werkgevers al bezig zijn met de vergroening van hun wagenpark is dit in de praktijk de optie die het minst wordt gekozen.

Duurzame mobiliteit

De werknemer kiest voor een hele reeks duurzame vervoersmiddelen, zoals een elektrische fiets, het openbaar vervoer of bijvoorbeeld een deelauto. 


Werknemers die binnen een straal van 10 km van hun werkplaats wonen of meer dan de helft van de tijd thuis werken, kunnen ook hun huur of hypothecaire leningfinancieren met het mobiliteitsbudget.

Cash

Is het mobiliteitsbudget niet (volledig) besteed binnen de eerste twee pijlers, dan kan de werknemer het resterende bedrag cash ontvangen. 


Dat bedrag wordt wel verminderd met een werknemersbijdrage van 38,07%. Met die bijdrage worden sociale rechten opgebouwd, met uitzondering van het recht op jaarlijkse vakantie.

Onze mobiliteitspartners

O2 O

O2O

Met deze leasing beleeft hr een rit zonder zorgen. Fietsen is vrijheid, dus zet deze partner in op zo weinig mogelijk administratief gedoe.

Cyclis

Cyclis

Cyclis is dé partner in fietsleasing voor bedrijven en werknemers die op zoek zijn naar flexibele verloningsmogelijkheden.

Wordmark leaseabike green

Lease-A-Bike

Bij Lease a Bike is fietsleasing volledig gratis voor jou als werkgever en heb je er totaal geen werk mee want alles gebeurt digitaal (zelfs de offerte goedkeuring) en is naadloos geïntegreerd met Payflip. Maak je werknemers gelukkig met deze gesmeerde oplossing voor zelfstandigen, KMO's, grote bedrijven, openbare diensten en scholen.

Pluginvest

Pluginvest

Door een laagdrempelige laadinfrastructuur aan te bieden, creëert deze partner een relatie waarin de klant volledig wordt ontzorgd.

Cyclobility

Cyclobility

Deze partner combineert fietsleasing met hun eigen mobiele service dienst. Met hun winkels in Kluisbergen, Gent, Roeselare, Sint-Niklaas (brand new) & Aalst kunnen ze zowel kwaliteit als een snelle en uniforme service aan hun klanten garanderen.

Kbc Autolease

KBC Autolease

Bij deze partner kies je je ideale fiets van een geselecteerd merk voor een periode van 36 maanden bij ons zorgvuldig uitgekozen netwerk van professionele fietsdealers.

Con Xio N
Mika baumeister Ue9d7mzrvjc unsplash
Case

Medewerkers extra motiveren? Zo doet ConXion het.

ICT-dienstverlener ConXion zet al langer in op duurzaamheid en beweging. Het loonpakket op een flexibele manier verrijken past dan ook perfect bij de visie van het dynamische bedrijf. Dankzij Payflip kwam het bedrijf in contact met O2O en verliep de uitrol van de fietsleasing op wieltjes.

Lees het verhaal hier