Con Xio N

Van bakfiets tot speed pedelec: hoe een cafetariaplan een hele fietsbeweging in gang zet.

Mika baumeister Ue9d7mzrvjc unsplash

ConXioN is al 25 jaar een IT-dienstverlener en begeleidt klanten doorheen digitale transformaties. “Onze collega’s werken graag bij ons omdat ze de kans krijgen om te leren en te groeien in een omgeving met aandacht voor hun noden. Het cafetariaplan is het perfecte antwoord om iets extra aan onze medewerkers aan te bieden. Een interessant voordeel, want het geeft meer autonomie en past perfect in onze bedrijfsvisie,” aldus Hanne Vermès, hr-manager bij ConXioN.

ConXioN

Aantal werknemers51-100
SectorIT


Uitdaging

De eindejaarspremie is een leuke bonus, maar netto hou je er helaas héél weinig aan over.

Uitgelicht

Onze collega’s werken graag bij ons omdat ze de kans krijgen om te leren en te groeien in een omgeving met aandacht voor hun noden. Het cafetariaplan is het perfecte antwoord om iets extra aan onze medewerkers aan te bieden. Een interessant voordeel, want het geeft meer autonomie en past perfect in onze bedrijfsvisie.

De eindejaarspremie is een leuke bonus, maar netto hou je er heel weinig aan over, merkt Hanne op. Een cafetariaplan verrijkt het loonpakket op een flexibele manier en het Gentse bedrijf Payflip zorgt ervoor dat alles – jawel alles – op wieltjes loopt.

Heeft ConXioN niet voldoende kennis in huis om zo’n cafetariaplan te realiseren?

Nee, we hebben zelf geen cafetariaplan op poten gezet, maar lieten dit liever over aan specialisten. In principe biedt elk sociaal secretariaat een cafetariaplan aan, maar vaak is het een complex verhaal. Payflip is een flexibele partner en hanteert een no-nonsense aanpak. Je hebt geen onvoorziene kosten, ze houden zich aan het afgesproken pakket en wat je nodig hebt, krijg je ook in eigen handen.

Fietsleasing lijkt elke dag populairder te worden. Kregen jullie er vraag naar van collega’s?

Hanne: Wij springen niet direct op trends, maar fietsleasing is bijzonder interessant omdat het voordeel tweeledig is. Aan de ene kant is er het fiscale voordeel, zo is fietsleasing een onmisbare pijler in het cafetariaplan. Aan de andere kant is er het gezondheidsaspect, want het zet je medewerkers aan tot meer bewegen.‍

Hoe zijn jullie vervolgens met o2o in contact gekomen?

Hanne: o2o is een vaste partner van Payflip. Na een korte vergelijking tussen verschillende fietsleasebedrijven, bleek o2o het meest flexibele te zijn. Hun reikwijdte is immens (met meer dan 1.000 fietshandelaars in België die partner zijn van het o2o netwerk, n.v.d.r.) en voor ons is het belangrijk dat er dicht bij elke medewerker een fietshandelaar beschikbaar is. Ook al maakt jouw fietshandelaar nog geen deel uit van hun netwerk, o2o neemt zonder problemen contact om een samenwerking op te starten.

Kadert fietsleasing bij o2o ook in de duurzaamheidsstrategie van ConXioN?

Hanne: We zetten al lang in op duurzaamheid en beweging. Ons hoofdkantoor ligt vlak aan het Provinciaal Natuurdomein de Gavers, waardoor collega’s over de middag gemakkelijk kunnen gaan wandelen of lopen. We hebben ook een fitness ter beschikking en een werkgroep fit@conxion.

Fietsleasing kadert binnen het mentaal welzijn van onze medewerkers. Meer beweging zorgt voor een beter psychisch welbevinden. Bovendien geeft zo’n fiets een goed gevoel, want mensen kunnen een mooie fiets leasen die ze anders niet zouden kopen.

Hoe komt het dat zoveel ConXioNeers op het zadel gesprongen zijn?

Hanne: Wanneer we nieuwe medewerkers aanwerven, zetten we in op nabijheid. Doordat er veel collega’s dichtbij wonen, waren velen onder hen direct gewonnen voor de leasefiets. Was er geen tijdelijke schaarste in elektrische fietsen geweest, dan hadden er nog meer mensen voor een fiets gekozen.

Hoe verliep de uitrol van het cafetariaplan en in het bijzonder voor fietsleasing?

Hanne: Bijzonder tof én vlot! o2o heeft zowel de hr-dienst als de collega’s een grondige uitleg gegeven over hoe alles precies in z’n werk gaat rond verzekeringen en onderhoud. Wie achteraf nog vragen had, kon die stellen in de chat en kreeg snel een antwoord. Handig! Dat alles maakt van o2o een heel toegankelijk bedrijf. We voelden bij Payflip al snel aan dat ze ook voor partners met een directe aanpak kiezen.

Hoe wordt fietsleasing onthaald?

Hanne: Zeer goed, want het geeft je het gevoel dat je een gratis fiets cadeau krijgt. Je biedt zo veel meerwaarde met een cafetariaplan. Dat zou je met een eindejaarspremie nooit bereiken. Niemand bedankt me voor de eindejaarspremie, maar voor de flexibiliteit van het cafetariaplan kreeg ik wel mooie complimenten.

ConXioN ziet het cafetariaplan als een investering. Het is best een arbeidsintensief proces, maar een immense aanvulling op het loonpakket. De uitkomst is het helemaal waard, want de werknemers zijn heel tevreden.

Wil je graag meer weten over onze digitale manier van werken?

Boek een meeting met Payflip expert hier!