Ebo enterprises logo

Flexibel verlonen bij EBO Enterprises

E BO

Bij een ‘High-tech’ bedrijf horen een High-tech HR oplossingen. Om een digitaal, flexibel verloningsbeleid op te stellen, kwam Véronique, HR Director bij EBO Enterprises dan ook snel bij Payflip uit

EBO Enterprises

Aantal werknemers+100
SectorIT Consultancy

Uitdaging

Maximaal comfort bieden aan onze mensen

Uitgelicht

Zélf kiezen hoe je loonpakket eruit ziet, is natuurlijk altijd even wennen voor werknemers. Maar Payflip, dat gaat echt als een golf door het bedrijf. Ondertussen heeft al meer dan 80% van de werknemers voordelen gekozen via Payflip. En dit is nog maar het eerste jaar!

Vanwaar kwam het idee om flexibel te verlonen?

Bij EBO hebben we heel wat jonge werknemers (39% is jonger dan 30 jaar). Ik ben zelf al van een iets oudere generatie (lacht) maar ik zeg wel eens dat onze werknemers van de ‘Netflix-generatie’ zijn. Vroeger moest je een week wachten om een nieuwe aflevering van je favoriete serie te zien, nu beslis je zelf wanneer je kijkt!

Alles is meteen beschikbaar. En we zien dat we niet langer achter kunnen blijven in ons HR-beleid. Qua verloning moeten we ervoor kunnen zorgen dat werknemers zélf on-demand kunnen beslissen welke opties zij belangrijk vinden in hun loonpakket.

Wij zijn een IT-bedrijf dat momenteel sterk groeit. We willen nog veel nieuwe mensen aantrekken, maar willen ook voor onze huidige mensen goed zorgen. Bij EBO stappen de mensen in een innovatief kennisbedrijf, waar IT’ers thuis zijn. Naast ontwikkeling van elke collega, zorgen we er ook voor een attractief loonpakket te kunnen aanbieden. We willen maximaal comfort bieden aan onze mensen. En in deze ‘High-tech’ omgeving hoort inderdaad een loonpakket thuis waar mensen ook zélf zeggenschap in hebben. En je ziet dat onze mensen enthousiast zijn hierover.

(lees verder onder de afbeelding)

E BO

En wat sprak je dan aan in Payflip?

Ten eerste, en dat is meer op persoonlijk niveau, voelde ik vanaf het eerste gesprek echt passie bij Payflip en die IT-vibe die we ook bij EBO kennen. Bij Payflip zie je aan alles dat dit de core business is. Iedereen is heel betrokken. Je voelt dat ze erachter zitten voor jou.

Payflip ademt het on demand, Netflix verhaal helemaal uit. Je stelt Payflip heel het jaar open voor de werknemers, en ze kiezen zélf wanneer ze ze wat belangrijk vinden. Zo werken we samen met Coolblue in Payflip. Als een werknemer een smartphone nodig heeft, dan vraagt hij dat aan via Payflip, en een paar dagen later zit de telefoon in zijn postbus.

Wanneer je met Payflip werkt is alles altijd zeer eenduidig. Er zijn geen achterpoortjes. Alles is transparant, zowel naar pricing als naar service toe.

Iedereen van Payflip is ook altijd super bereikbaar. Om een voorbeeld te geven: onze werknemers krijgen in de chat van Payflip binnen de 4 minuten een antwoord! Wij proberen natuurlijk als HR ook snel te antwoorden op vragen van mensen, maar 4 minuten halen we momenteel niet. (lacht)!

Payflip is eigenlijk echt een verlengde van onze HR-support geworden. En je ziet dat bij de partners van Payflip ook. Een Alan , als ambulante verzekering, bijvoorbeeld, biedt een snelle & professionele ondersteuning aan onze werknemers.

Wat was de reactie van je team op Payflip?

Zélf kiezen hoe je loonpakket eruit ziet, is natuurlijk altijd even wennen voor werknemers. Maar Payflip, dat gaat echt als een golf door het bedrijf. Ondertussen heeft al meer dan 80% van de werknemers voordelen gekozen via Payflip. En dit is nog maar het eerste jaar!

Het léeft echt wel. Ik hoor ook dat werknemers hier over babbelen tegen mekaar. Ik hoor ze wel eens vertellen hoeveel geld ze al hebben bespaard met Payflip. Ze zijn trots op de voordelen die ze krijgen via EBO. En dat vind ik mooi , dat het loonpakket van mensen iets is wat hen verbindt aan het bedrijf. Dat vind ik het mooiste aan de samenwerking tussen EBO & Payflip.

‘Benieuwd naar wat EBO nog meer te bieden heeft voor jou? 👉 https://jobs.ebo-enterprises.c...

Wil je graag meer weten over onze digitale manier van werken?

Boek een meetig met een Payflip expert hier!