Onze Salarisgids kreeg een update voor 2025! Download hier. 🎉

22 mei, 2025

High five for Payflip!

Payflip Sfeer 23

🎈 Vijf jaar Payflip. Dat zijn vijf jaar onverwachte wendingen, learning by doing, en vooral: blijven gaan. We begonnen niet met een businessplan vol buzzwords, maar met eerlijke gesprekken over iets waar iedereen omheen draaide: verloning. Nu zijn we met 40+ mensen, werken we samen met meer dan 1.600 bedrijven, en zetten 50.000 werknemers hun loonpakket écht naar hun hand. What a ride!

Cédric: Maura, vijf jaar Payflip, proficiat! Maar neem ons eens mee: hoe is het allemaal echt begonnen?

Maura: (lacht) “Het begon met een frustratie, zoals bij veel goeie ideeën. Ik werkte toen in loondienst en had zelf mijn loonpakket geoptimaliseerd, inclusief cafetariaplan en mobiliteitsbudget. Collega’s kwamen vragen hoe ik dat gedaan had, zelfs HR-managers durfden het onderwerp amper aan te raken. Toen dacht ik: dit moet anders.”

Samen met Filip en Jon, twee vrienden met dezelfde buikgevoelens over loon, werd de kiem gelegd. “Twee weken na ons eerste cafégesprek zijn we ons gaan inschrijven bij KBC Start It. Ik had nog nooit gepitcht, ik moest zelfs het woord ‘pitch’ googelen.”

Cédric: En toen heette Payflip nog…?

Maura: “Smegal!” (lacht) “Onze WhatsAppgroep heet nog steeds zo. We deden alles 's avonds en in het weekend, tot we gewoon géén tijd meer hadden. Klanten belden ons op het werk, via een telefoonnummer dat onderaan onze gratis website stond. Toen we plots facturen verstuurden onder de naam van het SOA-testbedrijf van mijn vriendin, wisten we: tijd om écht te starten.”

6 M8 A1497 1 1

Van de gang naar de gazet

In vijf jaar tijd groeide Payflip van een zijproject tot een scale-up met 40 collega's. De doorbraken? “Ons partnership met Liantis was een vroeg kantelpunt. Maar de échte validatie kwam toen Smartfin in 2023 in ons kapitaal stapte. Dat is zo’n moment waarop je denkt: oké, we hebben iets in gang gezet dat telt.”

Cédric: Wat maakt jullie aanpak nu zo anders?

Maura: “We hebben nooit over eieren gelopen als het over verloning ging. Waarom is dat zo’n taboe? Voor ons is loon de eerste vorm van financiële geletterdheid. We willen dat mensen hun loon snappen en dat HR-managers zich empowered voelen om daar transparant over te communiceren. Flexibel verlonen is voor ons geen ‘extraatje’, maar een motor voor cultuur, motivatie en retentie.”

“We zijn gewoon begonnen – en vijf jaar later zijn we met veertig”

Maura Nachtergaele

CEO Payflip

De impact? “50.000 mensen bewuster over hun loon”

“Vandaag zitten er zo’n 50.000 werknemers in onze tool. Ik durf echt zeggen dat zeker 25% onder hen nu meer weet over hun loon dan vóór Payflip. En dat is exact waarom we dit doen.”

Maar ook aan HR-zijde is er impact: “We maken van soft-HR-profielen ook hard-HR-spelers. HR-managers die zich vroeger onzeker voelden over loon, voelen zich vandaag full-stack én zelfverzekerd.”

De droom? Payflip als synoniem voor verloning

Cédric: En wat brengt de toekomst?

Maura: “We willen dat mensen, wanneer ze aan verloning denken, automatisch aan Payflip denken. Net zoals je bij videobellen aan Zoom denkt. We zitten er nog niet helemaal, maar ik geloof dat we met onze focus op zowel werkgevers als werknemers echt een brugfunctie vervullen. Binnen vijf jaar? Dan is Payflip hét referentiepunt.”

IMG 6767 1

Tot slot: waar ben je het meest trots op?

“Zonder twijfel: het team. We zijn met veertig, en er zit écht elektriciteit in de ruimte als we samenwerken. Als founders zijn we super trots op ons "sports team". HR is bij ons trouwens geen aparte functie, het zit verweven in wie we zijn als founders. Dat winnend team gevoel? Dat wil ik nooit kwijt.”