02 januari, 2022

Mobiliteitsbudget en de voorwaarden voor de werkgever

Mobiliteitsbudget en de voorwaarden voor de werkgever

Met het mobiliteitsbudget kan je je werknemers eindelijk een goed alternatief aanbieden voor de bedrijfswagen. Wat het mobiliteitsbudget precies inhoudt, kan je hier lezen: wat is het mobiliteitsbudget? Hier lees je alvast of je in uberhaupt in aanmerking komt voor de invoering van het mobiliteitsbudget.

Zowel voor de werkgever als voor de werknemer zijn er immers instapvoorwaarden verbonden aan het mobiliteitsbudget. In deze blog lees je wat de voorwaarden zijn als werkgever om het mobiliteitsbudget in te voeren.

Voorwaarden voor werkgevers om in te stappen?

Als bedrijf kan je jammer genoeg niet zomaar in het mobiliteitsbudget stappen. Je dient, gedurende een ononderbroken periode van minstens 36 maanden voorafgaand aan de invoering van het mobiliteitsbudget, een bedrijfswagen ter beschikking gesteld te hebben aan 1 of meer werknemers.

Deze voorwaarde geldt (gelukkig) niet voor startende ondernemingen die jonger zijn dan 36 maanden. De ene voorwaarde waaraan startende ondernemingen dienen te voldoen is de volgende: je stelt op het ogenblik van het invoeren van het mobiliteitsbudget minstens 1 bedrijfswagen ter beschikking aan 1 of meerdere werknemers.

Dit betekent dus dat er altijd eerst een bedrijfswagen in het bedrijf aanwezig moet zijn voor er overgestapt kan worden op het mobiliteitsbudget.

Benieuwd wat de voorwaarden zijn voor werknemers om in te stappen in het mobiliteitsbudget? Dat lees je in onze blog over de voorwaarden voor werknemers om in te stappen in het mobiliteitsbudget.