05 april, 2024

Geef je werknemers een financieel duwtje in de rug met finance benefits

Cash bonus

Finance benefits zijn een krachtig instrument binnen het loonbeleid van moderne organisaties. Ze bieden werknemers financiële voordelen die verder gaan dan het standaard salaris en kunnen een aanzienlijke impact hebben op de tevredenheid en loyaliteit van het personeel. Dit artikel belicht hoe finance benefits zoals warrants, aandelenopties, CAO90 (loonbonus) of winstpremie kunnen bijdragen aan het optimaliseren van een cash bonus en een positieve werkomgeving en het algehele succes van je bedrijf.

Wat zijn finance benefits?

Finance benefits zijn extralegale financiële voordelen die werkgevers aanbieden bovenop het reguliere salaris (‘bonus’). Deze voordelen kunnen variëren van aandelenopties en warrants tot CAO90 en winstpremies. Ze zijn ontworpen om werknemers extra financiële zekerheid te bieden en hen te motiveren zich langdurig aan het bedrijf te binden, zonder dat ze de werkgever handenvol geld kosten aan belastingen. 


Voordelen voor werknemers

  • Financiële zekerheid: Finance benefits zoals aandelenopties of pensioenplannen bieden werknemers extra financiële zekerheid.

  • Verhoogde betrokkenheid: Werknemers voelen zich meer betrokken en gewaardeerd als hun financiële welzijn wordt erkend en ondersteund door de werkgever.

  • Langdurige binding: Door werknemers financiële voordelen te bieden, moedig je ze aan zich voor langere tijd aan het bedrijf te binden.

Voordelen voor werkgevers

  • Aantrekken en behouden van talent: aantrekkelijke finance benefits maken een bedrijf aantrekkelijker voor potentieel nieuw talent en helpen bij het behouden van bestaande werknemers.

  • Verhoogde productiviteit: financiële voordelen kunnen werknemers motiveren om hogere prestaties te leveren.

  • Belastingvoordelen: bepaalde finance benefits kunnen fiscale voordelen bieden voor zowel de werkgever als de werknemer (bv. warrants zijn compleet vrijgesteld van socialezekerheidsbijdragen).

Implementatie van finance benefits

Bij het implementeren van finance benefits is het belangrijk om een aanpak te kiezen die past bij de behoeften van je werknemers en je organisatie. Dit kan inhouden dat je verschillende opties biedt, zoals aandelenopties, warrants of cash, afhankelijk van de individuele voorkeuren en de bedrijfsdoelstellingen.

Wil je eens alle alternatieven voor een cash bonus mooi naast elkaar opgelijst zien staan in een concreet cijfervoorbeeld? Download onze salarisgids 2024 hier

Download de salarisgids van 2024

Een win-win voor iedereen

Finance benefits zijn een effectieve manier om je waardering voor je werknemers te tonen en hen tegelijkertijd te helpen hun financiële doelen te bereiken. Door deze voordelen slim in te zetten, creëer je een positieve werkomgeving en bouw je aan het succes van je bedrijf.

Wil je meer weten over hoe je finance benefits kunt inzetten om je werknemers een financieel duwtje in de rug te geven? Neem contact met ons op voor een gesprek en ontdek hoe we je kunnen helpen een passend financieel beloningspakket voor je team te ontwikkelen.

Boek jouw virtuele babbel met onze verloningsexperts