05 april, 2024

Flexible work benefits: van extra betaald verlof tot co-working space in het buitenland ☀️

Si wfh remote work policy feature

Dat de arbeidsmarkt er 30 jaar geleden anders uitzag, verbaast niemand. Dat we ook de laatste 5 jaar een ferme shift doormaken, is nog maar zoetjes aan het rijpen. Ondertussen zijn flexible work benefits sluipenderwijs onmisbaar geworden. Deze voordelen, variërend van extra vakantiedagen tot uitgebreide mogelijkheden voor thuiswerk, zijn niet alleen aantrekkelijk voor werknemers, maar dragen ook bij aan een productievere en tevredenere werkomgeving. Laten we dieper ingaan op deze categorie van extralegale voordelen en hun impact op zowel werknemers als werkgevers.


Thuiswerk: flexibiliteit als standaard

De verschuiving naar thuiswerk is een van de meest significante veranderingen in de moderne werkplek “post-covid”. Het biedt werknemers de vrijheid om hun werk en privéleven beter te balanceren, wat resulteert in verhoogde productiviteit en tevredenheid. Organisaties die thuiswerkmogelijkheden bieden, kunnen ook rekenen op kostenbesparingen en een bredere talentenpool door internationale rekrutering.

De uitdagingen en kansen van remote work

Hoewel thuiswerk veel voordelen biedt, brengt het ook uitdagingen met zich mee zoals het behouden van effectief engagement en het voorkomen van isolement. Organisaties moeten investeren in de juiste tools en beleid om deze uitdagin

gen aan te gaan. Dit kan variëren van het verstrekken van high-end IT apparatuur tot het organiseren van regelmatige sociale evenementen en het stimuleren van asynchrone communicatie (we love Slack 🫶).

New way of working est arrivé!

Flexible Work Benefits zijn niet langer een luxe, maar een noodzaak in de strijd om talent. Door deze voordelen strategisch in te zetten, kunnen organisaties een aantrekkelijke, moderne werkomgeving creëren die zowel werknemers als het bedrijf ten goede komt. Lees hier zeker eens de getuigenis van onze werknemer Laura rond de eigen flexible work culture van Payflip.

Time to act

Wil je meer weten over hoe flexible work benefits effectief kan implementeren in de organisatie? Neem contact op met ons team voor glashelder advies en ontdek hoe onze oplossingen je kunnen helpen een flexibele, moderne werkplek te creëren die talent aantrekt en behoudt. Laten we samenwerken om een werkplek te bouwen die klaar is voor de toekomst.

Plan gratis jouw call in met een Payflip-expert