14 februari, 2024

18.000 EUR flex budget in Payflip: wat nu gedaan?!

Payflip 2

Als customer success manager bij Payflip beleef ik vanop de eerste rij de magic van een flexibel verloningsplan bij de werknemers van onze klanten. Terwijl ik duizenden werknemers dagelijks fietsen, vakantiedagen en smartphones zie bestellen via ons platform, leek het mij logisch om ook even mijn eigen flex reward experience bij Payflip te delen. Because at Payflip, we loooove to put our money where our mouth is. Lees hieronder hoe ik zélf meer dan 18.000 euro per jaar flexibiliseer via mijn eigen Payflip account. ✨

18.000 euro per jaar?!

Geen droom. Geen grap. Zuivere realiteit. 💜 Door een combinatie van verschillende budgetten klop ik dit jaar af op een digitale flex portefeuille in Payflip van iets meer dan 18.000 EUR. “Vanwaar zo een groot bedrag” hoor ik je denken?

  • (werkgeverskost van mijn) eindejaarspremie van meer dan 6.000 EUR

  • mobiliteitsbudget van bijna 11.000 EUR

  • remote working budget van 450 EUR

  • learning & development budget van 750 EUR

  • home office budget van 450 EUR

De grootste brok is uiteraard het mobiliteitsbudget van bijna 11.000 EUR op jaarbasis. Deze mooie som krijg ik ter beschikking gesteld omdat ik niet kies voor een bedrijfswagen met dezelfde waarde. Ik woon in ‘negenduust’ Gent en voel het niet zo voor de vierwieler als transportmiddel (#millennial). Zoals je hieronder zal lezen, besteed ik dat bedrag véél liever én integraal (dus “netto”) aan alternatieve mobiliteit. Van een salary lifehack gesproken!

Ook voor de besteding van de (werkgeverskost van de) eindejaarspremie laat Payflip het liever aan mij over. Als werkgever hebben ze trouwens sowieso de sectorale verplichting in PC 200 om deze uit te betalen. Maar als ik tot in december moet wachten op het hoogbelaste cash bedrag, verdwijnt het effect van die investering voor Payflip als sneeuw voor de zon. Vandaar dat ik het super nuttig vind om doorheen het jaar dit budget al te besteden aan o.a. de terugbetaling van mijn persoonlijke pensioenspaarplan.

De thematische budgetten rond learning & development, remote working en home office zijn een ware treat! Consequent in lijn met de HR principes die de Payflip cultuur zo interessant maken. Lees zeker door tot beneden, daar vertel ik meer ;-)

Regiojet european sleeper night train 2 EUROTRAIN0421 jpg 93308977410a435894e08880af4d31e9

Hypothecaire lening, Mindspace, European Sleeper, elektrische fiets,...

Via ons platform kan ik doorheen het volledige jaar (letterlijk van 1 januari tot 30 november) 24 op 24 en 7 op 7 keuzes maken met mijn budgetten.

Zo heb ik er bewust voor gekozen om een deel van mijn mobiliteitsbudget te spenderen aan de afbetaling van mijn hypothecaire lening, gezien ik meer dan 60% van thuis werk. Een life-changing netto extraatje die mij elke maand een glimlach op mijn gezicht bezorgt als ik naar mijn loonbrief kijk. Jip, je leest het goed, ik lees graag mijn loonbrief! 😁 Daarnaast heb ik het mobiliteitsbudget ook gebruikt voor de aankoop van twee retourtickets voor de slaaptrein van European Sleeper naar Berlijn, voor mij en mijn vriend. Aanrader voor iedere openbaar vervoer believer die graag eens zonder groen hartzeer de club scene van Berlijn leert kennen!

En Payflip maakte de trip naar Berlijn nog net iets leuker en langer! Want door onze flexibele remote working cultuur heb ik twee weken in de co-working space Mindspace gewerkt, volledig gefinancierd met mijn remote working budget.

Maar ik opereer het meest vanuit mijn eigen stek in Gent. Ik woon niet zo heel dicht bij het station van Gent-Sint-Pieters, waardoor ik al snel mijn toevlucht nam tot mijn eindejaarspremie budget in ons platform om me te voorzien van een elektrische fiets via de tussenkomst van o2o, een Gentse partner van Payflip rond fietslease. Ik ben ver-kocht. Who said that electric bikes were for boomers?!

Dat ik met mijn homework budget een (veel te dure, blame me) roze ergonomische muis heb gekocht op aanraden van de kinesist én die ik terugbetaald krijg via Alan, is geen verrassing zeker? Ik was daarnaast eigenlijk ook gewoon opgelucht dat ik niet het zoveelste tweede scherm standaard kreeg op mijn eerste dag bij Payflip (nadat ik er al twee had weten te verzamelen via mijn vorige werkgevers), maar gewoon zelf kon kiezen hoe ik mijn home office kon inkleden. 

Dat ik met het learning & development budget heel graag naar de Amsterdamse Customer Success Conference wil gaan, moet ik nog aankondigen, maar jullie krijgen alvast de primeur!

KB0618 F 1ac4bf84 30cb 4b40 b29b 2720a23b09ae

Boost voor mijn geloof in de Payflip cultuur 💜

Misschien ter concluderende noot nog even de loon-filosofische puntjes op de “i”.

Ik vind het een heel sterk HR signaal van Payflip dat ze “tering naar de nering” zetten op gebied van verloning. Payflip verloont transparant, objectief, motiverend én flexibel (lees alles over onze loonpolitiek hier trouwens). De concrete vertaling van HR-values rond flexibiliteit, duurzaamheid en ownership zag ik nog nooit eerder zo vertaald in een loonpakket. Verloning en HR zijn bij ons deel van dezelfde (paarse 💜) puzzel en dat draagt echt bij tot de employee experience.

En neen, I didn’t get a bonus writing this article. 😉