05 april, 2024

Wat zijn wellbeing voordelen en waarom maken ze essentieel deel uit van een modern HR-beleid?

Wellbeing

Thank god: we leven in een tijd waarin zowel geestelijke als lichamelijke gezondheid naar waarde wordt geschat. Net daarom zijn wellbeing benefits een cruciaal aspect van elk HR-beleid geworden. Deze voordelen, variërend van gezondheidszorg tot sportfaciliteiten, spelen een sleutelrol in het ondersteunen van een gezond en gelukkig personeelsbestand. Mens sana in corpore sano. Laten we dieper duiken in de wereld van wellbeing voordelen en hun impact op de werkplek.

Definitie van wellbeing benefits


Wellbeing voordelen zijn extralegale voordelen die gericht zijn op het verbeteren van de fysieke, mentale en emotionele gezondheid van werknemers. Deze voordelen omvatten vaak groepsverzekeringen, hospitalisatieverzekeringen, sportcheques, meditatie-apps, extra vakantiedagen, ondersteuning bij kinderopvang, foodboxes,..


Waarom zijn wellbeing voordelen belangrijk?


  • Verhoogde productiviteit: Gezonde werknemers zijn vaak productiever en minder vaak afwezig.

  • Verbeterde werknemerstevredenheid: Het aanbieden van wellbeing voordelen toont aan dat een bedrijf waarde hecht aan het welzijn van zijn werknemers.

  • Aantrekken en behouden van talent: Organisaties die investeren in de gezondheid en het welzijn van hun personeel zijn aantrekkelijker voor potentiële en huidige werknemers.

  • Duurzaam HR-beleid: Wellbeing voordelen dragen bij aan een duurzaam en toekomstgericht HR-beleid.


Voorbeelden van wellbeing voordelen

  • Gezondheidszorg en verzekeringen: Dit kan variëren van basisgezondheidszorg tot uitgebreide hospitalisatieverzekeringen.

  • Sport en fitness: Veel bedrijven bieden sportcheques of faciliteiten aan om werknemers aan te moedigen actief te blijven (bv. het collectief huren van een padelveld om met de collega’s te gaan sporten gedurende 6 maanden).

  • Mentale gezondheid: Toegang tot psychologische ondersteuning of abonnementen op meditatie- en mindfulness-apps.


Implementeren van wellbeing voordelen

Het implementeren van wellbeing voordelen vereist een doordachte aanpak. Werkgevers moeten de specifieke behoeften van hun personeel begrijpen en voordelen aanbieden die daarop aansluiten. Regelmatige enquêtes en feedbacksessies kunnen helpen om de effectiviteit van deze voordelen te meten en te verbeteren.


Investeer in mensen hun mens zijn

Wellbeing voordelen zijn meer dan alleen een extralegaal voordeel; ze zijn een investering in de gezondheid en het geluk van uw werknemers. Door het welzijn van werknemers te prioriteren, bouwen organisaties aan een sterke, veerkrachtige en toegewijde workforce.

Wil je meer weten over hoe wellbeing voordelen je organisatie kunnen transformeren? Contacteer ons right away en wij leggen je uit hoe je zelfs de kosten hierrond binnen de perken houdt met een flexibel verloningsplan.

Boek nu een gratis Payflip-demo