Pencil42 logo hor

Slim verlonen bij Pencil42

Flexibel verlonen blijft onbenut

Pencil42 is een Leuvens IT consultancy bedrijf met een happy bunch van 24 consultants. De sector waarin ze opereren draait op volle toeren. Het rekruteren van mensen is evenwel een lastige taak. Daarom besloot Pencil42 het nét iets anders aan te pakken. En daar hadden ze Payflip voor nodig ;).

Pencil42

Aantal werknemers11-50
SectorIT-consultancy


Uitdaging

Iedereen zoekt naar hetzelfde type van profielen in deze sector: een software developer, software architect of business analyst. Maar hoe spring je er als werkgever boven uit?

Uitgelicht

“Uiteindelijk hebben we van de medewerkers 100% positieve feedback gekregen. Iedereen was opgezet over alles wat we uitrolden met Payflip”.

Pingpong tafels volstaan niet langer...

Stéphane Tombeur, één van de partners bij Pencil42, is niet het type dat bij de pakken blijft zitten. “The sky is the limit”, klonk het al snel. Maar groeien in een markt waarbij de adem van een concullega in je nek te voelen is, blijkt geen gemakkelijke opgave. Iedereen zoekt immers naar hetzelfde type van profielen in deze sector: een software developer, software architect of business analyst. Maar hoe spring je er dan als werkgever boven uit? Een ping pong tafel, fri-yay drinks of coole waarden aan de muur hangen, doen de job niet meer.

“Hogere brutolonen uitkeren zat er ook niet onmiddellijk in. We zijn nu eenmaal geen Deloitte of Capgemini. We moesten dus op zoek naar een andere oplossing”, aldus Stéphane. Het idee van een geoptimaliseerd loonpakket “à la carte” sprak Stéphane wel aan, gezien dit in lijn ligt met de (coole) waarden (aan de muur) van het bedrijf: going the extra mile in a flexible way.

Na enkele rake zoektermen gelanceerd te hebben via Google, merkte Stéphane Payflip op, als jonge startup onder de advertenties van grote sociale secretariaten. “De heldere taal van Payflip sprak me enorm aan. Fiscale concepten zoals auteursrechten en cafetariaplannen worden in praktische bewoordingen uitgelegd. Even helder was ook hun pricing. Echt heel KMO vriendelijk. Zo worden ook deze exotische concepten (eindelijk) toegankelijk voor KMO’s.”

Vlotjes door het smart-reward landschap

“Dankzij hun juridische en technische kennis loodste Payflip o.l.v. co-founder Maura ons vlot doorheen hun smart reward trajecten. In totaal hebben we twee keer op een zeer succesvolle manier samengewerkt”, weidt Stéphane van Pencil42 uit. Resultaat? “Uiteindelijk hebben we van de medewerkers 100% positieve feedback gekregen. Iedereen was opgezet over alles wat we uitrolden met Payflip”.

“We zien de samenwerking met Payflip als een soort partnership. Meermaals hebben we samen overlegd over loonmodellen en loonevoluties. We zijn beide start-ups en dat schept een band én een beter begrip. Payflip toonde zich erg transparant. Wat we enorm appreciëren. Last but not least wil ik nog eens hun elegant pricing model roemen. Finaal deed ons dat besluiten om voor Payflip te kiezen”, concludeert Stéphane.

Wil je graag meer weten over onze digitale manier van werken?

Boek een meeting met een Payflip expert hier!