05 april, 2024

De 5 soorten extralegale voordelen in België

Payflip work from home

In de fast-moving professionele wereld van vandaag zijn extralegale voordelen veel meer dan wat aantrekkelijke extraatjes. Ze vormen een cruciale strategische troef voor het aantrekken, behouden en motiveren van talent. In dit blogbericht duiken we dieper in de vijf belangrijkste categorieën van extralegale voordelen en hun strategisch belang in een uitgebalanceerd loonpakket.

1. Flexible work benefits 💻

Flexibele work benefits omvatten o.a. de mogelijkheid tot telewerken en de vrijheid om de werkplek naar hun hand te laten zetten (met bv. de keuze voor eigen multimedia en extra vakantiedagen). Dit biedt werknemers de ruimte om hun werk op een manier te organiseren die het beste bij hun leven past, hetgeen de betrokkenheid en retentie aanzienlijk verbeteren.

2. Wellbeing benefits 🩺

Investeringen in de fysieke en mentale gezondheid van werknemers door middel van welzijnsvoordelen zoals groepsverzekeringen, hospitalisatieverzekeringen en sportcheques hebben een directe impact op het algemeen welbevinden en de productiviteit.

3. Mobility benefits 🚴‍♂️

Mobiliteitsvoordelen zoals bedrijfswagens, fietsen en openbaar vervoer zijn onmisbaar voor moderne organisaties. Ze bieden werknemers flexibiliteit in hun reis naar het werk en kunnen bijdragen aan een betere work-life balance.

4. Learning & development benefits 📚

Het investeren in de groei en ontwikkeling van medewerkers heeft positieve gevolgen voor zowel individuen als de organisatie als geheel. Het zorgt voor betere prestaties, talent behoud, innovatie, flexibiliteit, leiderschap en tevredenheid op de werkplek, en draagt bij aan het succes op lange termijn van de organisatie.

5. Finance benefits 💵

Financiële voordelen zoals cash, warrants, aandelenopties, CAO 90 (loonbonus) of winstpremies, zijn krachtige middelen om werknemers financiële zekerheid te bieden en hen te motiveren voor langdurige betrokkenheid bij de organisatie.

Silver lining 🩶

Extralegale voordelen zijn niet langer gewoon toevoegingen aan het loonpakket; ze zijn een fundamenteel onderdeel van een moderne HR-strategie. Door deze voordelen slim in te zetten, kunnen organisaties een aantrekkelijke werkomgeving creëren die toptalent aantrekt en behoudt.

Ben je klaar om de loonpakketten in jouw organisatie te transformeren en je team de voordelen te bieden die ze écht waarderen (voor inspiratie kan je zeker eens Laura’s getuigenis rond flexibel verlonen checken)? 

Ontdek hoe Payflip je kan helpen om een op maat gemaakt benefit pakket samen te stellen dat perfect aansluit bij de behoeften van je werknemers én je bedrijf. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende demo and make the flip.

Boek een virtuele babbel met een Payflip-expert